Lánykérési körkép Magyarországon

Minden nő az esküvőjéről álmodozik, amikor egy napra királynő lehet. De az esküvőt romantikusabb pároknál igazi lánykérés előzi meg. A hölgyek többsége egyetért abban, hogy a lánykérés önmagában is egy csodálatos dolog, mégis csupán 40%-uk* elégedett a nagy nap körülményeivel.

 


Magyarországon a jeles ünnepek környékén számíthat a barátnő a legnagyobb eséllyel arra, hogy menyasszony lesz belőle.


A Meglepkék csapata több tucat lebonyolított lánykérés tapasztalata alapján állítja, hogy Valentin napon igazi lánykérés dömping van az országban. Népszerű még a Karácsony vagy az évforduló napja is az urak körében, de a legtöbb lány kezét Valentin napon kérik meg.

 

Az urak sokszor bajban vannak, amikor a jeles eseményre készülnek, és sokan fordulnának profi segítséghez barátok, szolgáltatók formájában. A hölgyek ezt pontosan tudják, hiszen több mint egynegyedük*, akiknek már megkérték a kezét, örült volna, ha valaki segít párjának kicsit romantikusabbá, különlegesebbé varázsolni a pillanatot. A férfiak sokszor izgulnak, hogy vajon a kedves igent mond-e, biztosan megnyugodnának, ha tudnák, hogy a hölgyek döntő többsége (89%*) szívesen mond igent, és örül a lánykérésnek.

 

A lánykérésnek tényének tehát örülnek a hölgyek, de már kevésbé elégedettek a körülményekkel. Mindössze a megkérdezettek 40%*-a nyilatkozott úgy, hogy teljes mértékben elégedett volt a lánykérés körülményeivel és nagy többségük a barátnőinek igazán csak a gyűrűről tudott  beszámolni, másról nem. Így aztán a leendő menyasszonyok nagy része (87%*) nem olyan lánykérést élt át, amilyenről álmodozott, marad az esküvő, ahol majd remélhetőleg királynőnek érezheti magát.

 

Pedig  a hölgyek nem vágynak többre, csupán arra, hogy az esemény kitűnjön a hétköznapokból. Ha ezt sikerül a férfiaknak elérniük, már nem panaszkodnak. Attól sem kell tartani, hogy a nagy felhajtás nem tetszik nekik, csak egy elenyésző kisebbség (3%*) idegenkedik attól, ha igazán nagy csinnadrattát csapnak körülötte.

 

Az emberek többsége ismer igazán megható lánykérés történeteket és manapság már az sem elitélendő, ha a hölgy kéri meg az úr kezét. A Meglepkék csapata több tucat lebonyolított lánykéréssel ( és fiúkéréssel) a háta mögött segít azoknak, akik igazán felejthetetlenné szeretnék tenni ezt a jeles napot, több egyedi leánykérés forgatókönyvvel várják az eljegyzés előtt állókat a www.leszelafelesegem.hu oldalon, ahol mindenki kedvére válogathat a jobbnál jobb ötletekből, valamint kellékeket és szervezési segítséget is igénybe vehet.


Tapasztalatunk alapján idén a legnépszerűbb lánykérési forma az éjszakai helikopterezéssel kombinált ponyva volt a város tetején. Ezt szorosan követték a romantikus kisfilm a moziban illetve a különleges helyszínen tálalt vacsora szerenáddal forgatókönyvek.


*NRC Piackutató leánykérésről készített internetes, 500 fős, nem reprezentatív felmérése a Meglepkék csapatának megbízásából, 2008.

Vélemények

 • Romantikus leánykérés a magasból
  Sziasztok Meglepkék!   Bocs, hogy idáig nem jeleztem vissza, de az ember már csak ilyen. Amíg fontos valami, addig észben tartja, utána meg lásd... A lényeg: nagyon jól éreztük magunkat, amit köszönünk NEKTEK! Fele...
  Bővebben...
 • Romantikus leánykérés
  Kedves Meglepkék!

  Szeptemberben Össze is Házasodunk!

  Istenek vagytok! Sikeres leánykérés volt! Köszönök mindent! Nagyon profi volt a kézbesítés! A kedvesem a könnyeivel küszködve (a boldogságtól)...
  Bővebben...
 • Különleges Leánykérés moziban
  1. Nagyon tetszett, hogy nem voltatok "tukmálósak", azaz egy percig sem éreztem azt, hogy csak arra hajtotok, hogy fizessek. Ez főleg akkor jött le, amikor nyáron először mentem be érdeklődni. (Nem szeretem, mikor rög...
  Bővebben...

Lánykérési ötletek

A leszelefeleségem honapján tanácsot, ötletet adunk, hogy a lánykérés igazán egyedi legyen. Ha a gyűrű megvan, de nincs ötleted az eljegyzéshez, segítünk megszervezni a különleges leánykérést. Klasszikus, vagány, és álomszép lánykérések közül válogathatsz, hogy emlékezetes legyen a nagy nap, és biztosan igent mondjon szerelmed. Kellékeket is találsz a romantikus lánykéréshez, de ha kell, megszervezzük az exkluzív eljegyzést az elejétől a végéig. Helikopteres városnézés ponyvával vagy a herceg fehér lovon? Bármi megoldható.

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.